dissabte, 28 de febrer del 2009

Què són i en què consisteixen les caminades contemplatives?

Després de voler-nos estrenar parlant-vos de la importància del pelegrinatge interior i de fer-ho virtualment parlant, i tot i haver-vos avançat també alguna cosa de les caminades contemplatives com a tals, avui ens ha semblat necessari fer-vos cinc cèntims de què són i en què consisteixen, més exactament, aquestes “caminades” amb que el monestir de Sant Benet, a la muntanya de Montserrat, us convida a posar-vos “en marxa”.
L’FC (que vol dir, “Fent Camí”) va néixer aquí, a Sant Benet de Montserrat, com una eina més d’aprofundiment humà, d’escolta, d’asserenament interior, a través de 3 o 4 caminades l’any per la muntanya de Montserrat o els seus voltants. Són caminades d’un matí que acostumen a començar a 2/4 de 10h. per acabar compartint dinar, al bosc de casa, cap a les 14h. del migdia (dinar que cadascú s’ha de portar de casa seva). Estan pensades com a recorreguts en silenci, sense parlar, a fi d’afavorir la interiorització personal dels qui hi prenem part; facilitar d’afinar l’oïda al so del vent, a la remor de les bestioles que corren a amagar-se, com esporuguides, quan ens senten passar; proporcionar de desvetllar els sentits, més fàcilment que no ho faríem parlant, a les olors i els colors de la muntanya en la varietat de la seva gamma i intensitat. Són caminades en silenci, doncs, que només trenquem dues o tres vegades per compartir junts un text, unes ratlles pensades i escrites en relació amb el camí d’aquell moment, i/o el de cada dia, sense cap altra pretensió que la de ser per a totes i tots com una “vetllada en família”, d’aquelles que poden afavorir de retrobar el sentit de pertinença, de comunió, per a tantes persones malmès, per a tants homes i dones inexistent.

Si n’estàs interessada/t, truca’ns i en parlem més llargament.

D’aquí a poc esperem oferir-vos el calendari de l’FC previst per aquest any.

3 comentaris:

  1. Em vindria molt de gust venir a caminar amb vosaltres. Espero veure el calendari aviat i poder-m'ho combinar! Felicitats per la iniciativa

    ResponElimina
  2. Hola, de nou, Cirereta.

    Més informació per a tu, i per als/les que també pugui interessar ... .

    I gràcies de la teva felicitació.

    A reveure!

    ResponElimina
  3. Xata, l'últim article d'aquest bloc és de fa un any... Jo em volia fer seguidora teva però no veig com es pot fer... Apart, el vídeo apareix partit!

    ResponElimina